Schoolmaatschappelijk Werk

Even voorstellen:

Mijn naam is Jiska Weststrate, ik ben 30 jaar en woon in Zwolle. Als schoolmaatschappelijk werkster ben ik, vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de school verbonden.

Ik ben ruim 8 jaar werkzaam binnen de jeugdhulpverlening, inmiddels 5 jaar bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Kampen.

Waarmee kunnen kinderen, ouders en/of leerkrachten bij mij terecht?

School is een plek waar kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Als er zich problemen voordoen in het leven of in de ontwikkeling van kinderen is dat vaak zichtbaar op school.

De functie van schoolmaatschappelijk werk is om de kinderen, ouders en/of leerkrachten zo vroeg mogelijk hulp op maat aan te bieden en adviezen te geven (voor op school en in de thuissituatie). Het doel is om op een positieve manier bij te dragen aan de ontwikkeling en schoolcarrière van de leerling.

Voorbeelden waarmee u bij het SMW terecht kan:

- Uw kind/leerling wil niet naar school - Opvallend contact tussen kind/ leerling, ouders en/of leerkracht - Opvallend contact met andere klasgenoten - Opvallend gedrag op school en/of thuis - Echtscheiding - Pesten en gepest worden - Verlies van een dierbaar iemand - U weet het als ouder/ leerkracht even niet meer - En nog veel meer……

Aanmelding?

Op sommige scholen is er een inloopspreekuur (data is terug te vinden op de website van school, in schoolgids en/of info bord in school). Wanneer u op een spreekuur wilt komen, adviseer ik u om van te voren te bellen/mailen. Maar er kan ook een afspraak buiten het spreekuur om gemaakt worden. De gesprekken kunnen zowel thuis, op school of bij het CJG Kampen plaatsvinden (waar uw voorkeur naar uit gaat).

Voor meer informatie, bel/mail gerust!

Met vriendelijke groet,

Jiska Weststrate
Schoolmaatschappelijk werker

Centrum voor Jeugd en Gezin
Wederiklaan 56
8262 DD Kampen
www.cjgkampen.nl
Tel. (038)- 3370030
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klik hier voor de flyer van Centrum Jeugd en Gezin Kampen